Nieuws

Een nieuw begin en een extra concert

Eindelijk kunnen we weer concerten presenteren in de Studio! Op de pagina’s onder ‘wat we doen’ vindt u alle informatie. Laten we hopen dat de situatie stabiel blijft en dat het virus zich rustig houdt, zodat er geen nieuwe maatregelen komen die programmering in de eerste helft van het volgende jaar verhinderen. Als het kan dan volgt later dit najaar een overzicht vanaf januari 2022.

Op zaterdag 2 oktober 2021 om 19:00 uur speelt Emma Roijackers (viool) met Mariken Zandvliet (piano) werk van Paganini, Ravel, Durlet en Grieg. Dit concert van een uur is een dankbetuiging aan degenen die hebben geholpen om haar negentiende-eeuwse strijkstok, gemaakt door Charles Peccatte te verwerven. Er zijn ook enkele plaatsen beschikbaar voor bezoekers van Studio H67. Reserveren bij s.levie@let.ru.nl

Opening seizoen 2020-2021

De concerten in onze Studio beginnen weer, zij het in een licht gewijzigde vorm. Wij hebben de ruimte zorgvuldig opgemeten en vastgesteld dat er voor maximaal 25 bezoekers plaats is. Van het gezellige samenzijn na afloop moeten we tot onze spijt nog even afzien.

Er is een nieuwe programmering gemaakt voor het nieuwe seizoen. Wegens de coronacrisis hebben wij ook besloten in twee delen te programmeren. Zie de geplande concerten van de Haparanda serie en de Houthaven serie. Als het goed gaat en er geen nieuwe maatregelen worden opgelegd, kunt u begin december de aankondiging van de concerten van januari tot juni 2021 verwachten. Plannen zijn er genoeg!

Concert Duo Ebano geannuleerd

Het Haparanda concert van het Duo Ebano (Marco Danesi, klarinet en Paolo Gorini, piano), dat gepland stond op 10 mei kan helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis. We stellen hun concert uit tot het volgende seizoen in de hoop op betere tijden. Om u toch alvast een beetje te laten genieten van hun spel hebben ze op ons verzoek in Studio H67 een voorproefje opgenomen.

Hieronder spelen Marco en Paolo speciaal voor u het eerste deel van de Drei Fantasiestücke op. 73 (1849) van Robert Schumann en het eerste deel uit het Grand Duo Concertant op. 48 (1816) van Carl Maria von Weber.

Opening van het seizoen 2019-2020

Op 20 oktober 2019 vindt het eerste concert van het nieuwe seizoen plaats. Thies Roorda (fluit) en Alessandro Soccorsi (piano) spelen bijzondere werken van onder meer Charles-Marie Widor en Giacinto Scelsi. Meer informatie over dit concert.

Nieuwsbrief

Hier vindt u de meest recente nieuwsbrief (september 2019). U kunt de nieuwsbrief natuurlijk ook per mail ontvangen. Stuur dan een bericht naar info@studioh67.nl.

Opname van beeld en geluid

Hieronder kunt u kijken naar de sopraan Camille Hesketh, die het lied Yeşil Göğün Üstünde zingt, begeleid door de componist Selim Doğru.

Kijk en luister hieronder verder nog naar opnamen uit 2014, van Robert Smith, viola da gamba en Israel Golani, theorbe en barokgitaar. Zij speelden ‘La guitare’ en ‘Chaconne’ van Marin Marais (1656-1728).